archief: december 2007

Grootschalige Nederlandstalige spamgolf
 
Datum: 1 December 2007
 
Bron:  (c) 2007, CFI web VirusAlert
 

 

 

VEILIG INTERNETTEN

Terug

 

 Voorbeeld 2:

Onderwerp van het bericht:
"Zoek een vaste vriend"

Inhoud van het bericht:
"Hallo. Mijn naam is Polina. Ik ben naar Nederland komen studeren. Ik zoek een vriend / seks-partner. Hij moet een goede man zijn, serieus, betrouwbaar, slim. Als je mij wilt leren kennen, laat me weten. Je kunt ook gewoon mijn vriend blijven. Mijn foto’s vind je op mijn homepage: http://geocities.com/"

virusalert CFI web

 

 

 

 

meer waarschuwingen:

____________________________________________________________


 Splits Brussel-Halle-Vilvoorde hoax
> lees meer

 

 Hyves fotos hoax > lees meer

 

 Nieuwe phishingmail Postbank> lees meer

 

 McAfee maakt zich zorgen om nationale veiligheid > lees meer

 

 

VirusAlert - CFI web Internetdiensten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyves fotos hoax

 

 

 

Naam: Hyves fotos hoax
 
Datum:  november 2007
 

===================================================
De inhoud van het bericht luidt:
===================================================

STUUR DEZE E-MAIL ONVERWIJLD NAAR IEDEREEN  DIE JE KENT.


Ik heb een hele schokkende mededeling door gekregen en gaat over de foto's van onze kinderen op Hyves.. In Amerika is het al een verschrikkelijk gegeven en dat is dat kinderporno verkoop al vanaf Hyves start... Ze hebben je zo gevonden en laten door de foto's die op hyves staan al bieden op je kind is er een prijs afgesproken ben jij een paar dagen later je kind kwijt...

Er is gister een hele documentaire over geweest op tv dat het in Nederland ook bezig is dus haal de foto's van je kind eraf je zou het jezelf nooit meer vergeven...

Of zet je instellingen zo zodat alleen de mensen die in je vriendenlijst staan je foto's kunnen zien.Verwijder in ieder geval wel je foto's van je kids die je in je blog's hebt staan of als achtergrond gebruikt want die zijn ook te kopiëren.

=============== einde bericht ================


Dit bericht is dus onwaar, het betreft een hoax. Stuur deze mail NIET door!

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Splits Brussel-Halle-Vilvoorde

 

 

 
Hoax mail [ nepmail] : Splits Brussel-Halle-Vilvoorde hoax

De komende dagen, moet je heel erg alert zijn . Open onder geen voorwaarde een Franstalige mail met als bijlage 'Splits Brussel-Halle-Vilvoorde' van wie dan ook'. Dit bericht is dus onwaar, het betreft een hoax.

Als je een mail ontvangt met als onderwerp ' Brussel-Halle-Vilvoorde ', en dit komt van een Franstalige vriend/in af, open het aub niet en zet direct je computer uit.
Dit is het ergste virus, zowel volgens CNN als volgens Ketnet en het is bevestigd door Microsoft en Linus, als het meest vernietigende virus ooit.
 

De inhoud van het bericht luidt:
===========================================================================================
Geachte e-mailers,

STUUR DEZE E-MAIL ONVERWIJLD NAAR IEDERE VLAMING DIE JE KENT. JE
ZULT ONS ALLEMAAL EEN PLEZIER DOEN


===========================================================================================

Het is een virus, die de 'Onwettige Kieskring' opent en de hele C-schijf van je computer zomaar in twee afzonderlijke delen zal splitsen,namelijk een Vlaamse en een Franstalige.

Dit virus ontvang je van iemand, die jouw e-mail-adres in zijn/haarmaillijst heeft staan (het kan gewoon van een bekende zijn, die zonder dat hij/zij het weet, 'gebruikt' wordt), daarom moet je deze mail naar al jouw contacten sturen. Het is beter deze mail 25 keer te ontvangen, dan de virus te openen. Het virus is al enige tijd geleden ontdekt door McAfee, en er is op dit moment geen'cure (medicijn)' voor dit soort virus. Dit virus splitst simpelweg de 0-sector van je harde schijf, waar 'het-openen-de-informatie-van-de-harde-schijf' begint.

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe phishingmail Postbank

 



 

Nieuwe phishingmail Postbank


 

De Postbank roept klanten op om niet in te gaan op een e-mail waarin wordt gevraagd "online bankgegevens (te) bevestigen". Deze e-mail is namelijk niet afkomstig van de Postbank, maar van cybercriminelen.

Op deze manier proberen zij de inloggegevens van rekeninghouders te bemachtigen om de rekeningen van hun slachtoffers te plunderen. De e-mail is geschreven in gebrekkig Nederlands. "Beste Getaxeerde Klant, De post bank werkt constant om veiligheid voor alle Online gebruikers van het Bankwezen te verhogen", begint het bericht. Het mailtje verzoekt de ontvanger om op een vervalste Postbank website zijn gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Deze site is inmiddels uit de lucht gehaald. De Postbank heeft in een persbericht benadrukt dat ze klanten nooit per e-mail, telefonisch of andere wijze naar inloggegevens vraagt.



 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

McAfee maakt zich zorgen om nationale veiligheid

 


 

McAfee maakt zich zorgen om nationale veiligheid


 

 De grootste bedreiging voor internet in 2008 is spionage. De spionnen zijn goed georganiseerd en beschikken over voldoende financiele middelen om hun acties goed uit te voeren.

 Dit komt naar voren in het jaarlijkse onderzoek van McAfee. Dit onderzoek is uitgevoerd samen met experts van de FBI en de NAVO.

 In de praktijk zijn er diverse voorbeelden van inbraken op systemen van bijvoorbeeld ministeries maar ook het Pentagon.

 De beveiliging van systemen neemt over het algemeen wel in kwaliteit toe, maar de beveiliging en de bewaking hierop mag nooit verzwakken. Zogauw dit wel gebeurd zien krakers mogelijkheden om met de laatste technische ontwikkelingen in te breken.



 


 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht:  Waarschuwing voor een grootschalige Nederlandstalige spamgolf.


Het gaat om twee verschillende e-mails die gelijktijdig zijn verstuurd.

De eerste e-mail gaat over een vrouw genaamd Polina die op zoek is naar een vaste vriend. De tweede e-mail gaat over een radioactieve besmetting in Amsterdam. Beide e-mails bevatten een link naar een geocities.com-adres, waar plaatjes zouden staan. Daar wordt de gebruiker gevraagd om een plug-in te installeren om de foto's te kunnen bekijken.

Spyware
Dat is echter een zogenaamde spyware, een programma dat uit is op de persoonsgegevens van de ontvanger van de mail. 'Deze nieuwe aanval past in het patroon van twee weken geleden'. 'Toen werd eenzelfde mail verstuurd, maar veel kleinschaliger.

 

virusalert CFI web

Mensen moeten voortaan dus ook opletten bij Nederlandstalige berichten die ze niet direct herkennen.'

 


De tekst van de e-mails: Voorbeeld 1
:
Onderwerp van het bericht: "Melding over de radioactive besmetting van Amsterdam"

Inhoud van het bericht:
"Op internet-forums is er een melding verschenen over een stevige explosie in een nederlandse Atoomcentrale in de buurt van Amsterdam. De getuigen beweren dat die explosie op 25 november rond 15 uur plaatsvond. Een inwoonster van de stad belde haar familie op en vertelde dat er in de stad de telefoonaamsluitingen worden uitgeschakeld, zodat de mensen niemand konden opbellen. Zij beweert ook dat er inderdaad een explosie, zelfs een heel ernstige, op het Atoomsentrale plaatsvond en dat de radioactive wolk zich op dit moment snel verplaatst. De overheid bevestigt deze informatie niet officieel maar wel tijdens de prive gesprekken. Toch plaatsen de inwoners op het internet foto’s van de gevolgen van de explosie en diens slachtoffers. Blog LiveJournal: http://geocities.com/"